Slaapoefentherapie

Slaapoefentherapie, voor volwassenen én kinderen

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat in 2017 20% van de Nederlanders ouder dan 12 een probleem had met slapen. Dit kan verschillende oorzaken hebben op lichamelijk, geestelijk of sociaal vlak. Een druk leven met weinig rustmomenten, kan leiden tot een onrustige slaap, omdat je de gebeurtenissen van de dag pas in bed verwerkt. Ook kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen om verschillende redenen slaapproblemen ervaren, wat een grote impact heeft op de kinderen zelf en/of op de ouders en de rest van het gezin.

Wij zien allerhande klachten in de praktijk en niet zelden is er een relatie tussen de slaap en bestaande lichamelijke of mentale problemen. Slaapoefentherapie is een effectieve manier om je gedragsmatige slaapprobleem aan te pakken. Wij benaderen de (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. De invloeden van de dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van de slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden de onderliggende oorzaken en in standhoudende factoren van de klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost.

De oefentherapeut helpt met:

  • inzichten die gezond slaapgedrag bevorderen
  • inzichten in hoe klachten samenhangen met slaapproblemen
  • gevarieerde oefenstof die op maat wordt gemaakt voor jouw unieke verstoorde slaappatroon, met aangepaste oefenstof voor kinderen
  • cognitief gedragsmatige therapie (volgens J. Beck), gedachtentherapie die je weer positief of neutraal leert denken
  • gezonde copingstijl, dat wil zeggen: “je leert adequater en zeker ook rustiger omgaan met de gevolgen van het slaapprobleem waardoor stress vermindert en je uit de vicieuze cirkel komt van slecht slapen”
  • uitleg over de hoe gezonde slaap eruit ziet per leeftijdscategorie

 Voor meer informatie over slaapproblemen: www.slaapoefentherapie.nl

 

Meld u direct aan bij Oefentherapie Cesar De Lint

U kunt zich via onderstaande knop direct aanmelden voor therapie bij Oefentherapie Cesar De Lint. Daarnaast kunt u zich inschrijven voor de verschillende cursussen in groepsverband.
Aanmelden