Psychosomatische oefentherapie bij kinderen

Naast psychosomatische oefentherapie voor volwassenen bieden wij ook psychosomatische oefentherapie voor kinderen aan. Kinderen ‘moeten’ van alles. Dit kan onder andere stress, angst en/of onzekerheden met zich brengen. Dit kan zich fysiek uiten, bijvoorbeeld door middel van hoofdpijn, buikpijn, slecht slapen, misselijkheid of wisselende fysieke klachten.

Jonge kinderen kunnen ervaringsgericht leren waardoor hun klachten worden opgeroepen of uitgelokt. Spelenderwijs leren ze een alternatief waardoor de spanning minder hoog oploopt. Het versterkt het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van het kind.
Oudere kinderen en pubers kunnen naast de ervaringsgerichte methode ook begeleid worden met inzichtelijke oefeningen/methoden.

Vaak is er nauw contact met ouder en leerkrachten. Bij complexere casussen wordt er gebruik gemaakt van de expertise binnen thermiJonG. Dit is een multidisciplinair overleg van verschillende zorgverleners in Lent en Nijmegen-Noord om de zorg voor kinderen van 0-18 jaar te verbeteren.

Meld u direct aan bij Oefentherapie Cesar De Lint

U kunt zich via onderstaande knop direct aanmelden voor therapie bij Oefentherapie Cesar De Lint. Daarnaast kunt u zich inschrijven voor de verschillende cursussen in groepsverband.
Aanmelden