Bekkenpijn rondom zwangerschap

Uit recent onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de zwangere vrouwen enige mate last heeft van pijn onderin de rug en/of rond het bekken.
Tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling verandert er veel in uw leven. Mede door deze veranderingen kan er pijn ontstaan in de lage rug, het stuitje, de liezen, het schaambeen en/of de zijkant van de bovenbenen.
De pijn begint vaak na (te) lang in dezelfde houding staan of zitten of na (te) zware lichamelijke inspanning. Ook bewegingen zoals het omdraaien in bed, traplopen, uit de auto stappen of opstaan uit een stoel kunnen pijnlijk zijn.
Om bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap te verminderen is het belangrijk om te luisteren naar uw lichaam en de dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk aan te passen. Wij kunnen daarbij helpen. We leren u efficiënt bewegen en de juiste spieren aan te spannen, waardoor het bekken minder belast wordt. Er wordt veel aandacht besteed aan o.a. streven naar pijnvermindering, bevorderen van de stabiliteit, evenwicht leren tussen belasting en belastbaarheid, het aanleren van een goede houding en het geven van adviezen voor dagelijkse bezigheden.
Ook na de bevalling kan behandeling zeer zinvol zijn. Er wordt dan gewerkt aan houdingscorrecties en het geven van adviezen m.b.t. het verzorgen van de baby, opbouwen van kracht en coördinatie van de spieren rondom het bekken en het vergroten van de algehele conditie en belastbaarheid.

Klik op onderstaand plaatje voor een gesprek van collega bekkenoefentherapeut Anja van den Hout over wat bekkenoefentherapie kan betekenen. Patiëntes Evelien en Masja vertellen hun persoonlijke verhaal en de reden waarom iedereen die zwanger is naar een bekkenoefentherapeut zou moeten gaan.

Meld u direct aan bij Oefentherapie Cesar De Lint

U kunt zich via onderstaande knop direct aanmelden voor therapie bij Oefentherapie Cesar De Lint. Daarnaast kunt u zich inschrijven voor de verschillende cursussen in groepsverband.
Aanmelden