Kinderoefentherapie bij baby’s

Lukt het je kind maar niet om om te rollen, te kruipen of te leren lopen? Heb je het idee dat je kind een voorkeurshouding heeft? Of is je kind heel druk of juist weinig actief?

Je kind ontwikkelt zich van een pasgeboren baby naar een peuter die rondrent, springt en klautert. Spelenderwijs leert het de vaardigheden die het de rest van zijn leven nodig heeft. Hierbij kan je kind een achterstand oplopen in de motorische ontwikkeling, waar wij je graag in ondersteunen.

©Platform kinderoefentherapie, 2017

Je kunt denken aan de volgende indicaties:

  • Motorische onrust en veel huilen
  • Passiviteit, trage ontwikkeling
  • Hyperactiviteit en overstrekken
  • Voorkeurshouding eventueel in combinatie met schedelafplatting en eenzijdig bewegen
  • Moeilijk leren rollen, kruipen of lopen

De eerste afspraak vindt meestal thuis plaats om een goede indruk te krijgen van de omgeving en situatie van je kind. Ook kunnen er op die manier zo praktisch mogelijke tips worden gegeven over bijvoorbeeld de inrichting, de plaats van het bedje, etc.

De behandeling bestaat uit tips en adviezen voor het omgaan en spelen met je baby, oefeningen om bepaalde bewegingen te stimuleren of bijvoorbeeld om je baby te helpen ontspannen.

 

Meld u direct aan bij Oefentherapie Cesar De Lint

U kunt zich via onderstaande knop direct aanmelden voor therapie bij Oefentherapie Cesar De Lint. Daarnaast kunt u zich inschrijven voor de verschillende cursussen in groepsverband.
Aanmelden